بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ “Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”"Ya Allah, di KETIKA aku lakukan kesalahan kepada orang lain, anugerahkanlah KEKUATAN untuk meminta kemaafan, manakala di waktu orang melakukan kesalahan kepadaku, anugerahkanku KEKUATAN memberi kemaafan"

♥ Entry Terkini ♥

Raya Aidilfitri 2012 ♥♥♥


dlm keta , otw nak balik kampung
Akhirnya dpt gak update blog utk raya keempat . Disebabkan masalah internet so hari nie lah dpt update nya . Raya tahun nie mcm kurang meriahnya banding dgn tahun lepas . Mau tk meriah , raya pertama pagi sampai ke mlm tuh terperuk je kat rumah , tk keluar meraya mana2 pon . Rumah kwn ? Kwn semua pakat balik kampung , best lah kan dpt balik kampung . Eyda balik kampung balik hari :'( Tahun nie lah balik raya kat kampung paling sekejap . Lgi pun raya pertama tuh adk eyda guna motor seharian so eyda tkde moto lah nak keluar . Kwn mai ambik atau raya rumah ? Sorg pon tkde huhu , tkde kwn kot eyda nie hahaha ! *ehh , depa balik kampung lah*
Raya pertama pon dh tk meriah , raya kedua blh tahan lah(adalah ckit meriahnya) sbb balik kampung kan . Balik pon beraya dgn tok sedara , mak sedara , bapa sedara okay lah . Ada juga pergi meraya tuh kan huhu . Mula-mual pergi balik kampung belah ayah , ptg plak pergi kampung belah mak plak . Nasib baik lah kampung mak ayah dekat (yan-merbok) . Raya kampung ayah tk berapa best sgt sbb adk beradik ayah =,=
Tapi balik kampung mak , perghhhh semua pakat ada . Mak tam , mak ngah , pak jang , mak teh , abg sedara , anak buah semua ada . Yg terkejutnya ayah sedara eyda dh ada baby girl nama Nur Maisarah , geramnya tgk baby . Bila lah nak sampai seru nie *ehh gatai plak*
Mak sedara pon ada bby girl tpi brapa bulan ntah , yg adk maisarah tuh kecik lgi , bru lahir kot sbb mak dy tk habis pantang lagi . Then ada lgi bby tpi tkde la bby sgt , maybe tara-tara adk qhaliff (alaaa , anak abg ben tuh) . Yg tuh anak abg sedara eyda , nama cukup panjang *tk ingat juga* Mmmg meriah lah rumah semua org ada , layan telatah budak2 kecik . Teringat dulu2 masa arwah tok belah mak masih ada , balik kampung paling best sbb ramai2 kumpul pakat kacau dodol , buat biskut raya main mercun sama2 . Ya Allah , rindunya dekat arwah tok :'( Kan best klu tok masih ada dgn kami , mesti keluarga kita semua , kita semua akan bersatu , gembira selalu . Okay2 , tknk cerita pnjg2 dah , kepala dah sakit nak rehat , ehh ! nak bt quiz online . Bye2 :) Zaijian :)
rumah arwah tok *terbiar dan tkde sapa nak jaga*

adk beradik eyda *akk,adk,aziemah*
eyda , akk , adk , aziemah

2 comments:

Cik Fie said...

NEWEST UPDATE (!) Follower Ke 2308 , Blue Pill ♥ Jom Baca/Komen :)

http://mynameishafizah.blogspot.com/2012/08/follower-ke-2308-blue-pill.html

★ aIsyaH ★ said...

SELAMAT HARI RAYA..xD