بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ “Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”"Ya Allah, di KETIKA aku lakukan kesalahan kepada orang lain, anugerahkanlah KEKUATAN untuk meminta kemaafan, manakala di waktu orang melakukan kesalahan kepadaku, anugerahkanku KEKUATAN memberi kemaafan"

♥ Entry Terkini ♥

Pertama Kali Mencuba


Hye semua ? Hari nie eyda ada try bt samosa daging tau . Ingat nak try mkn dulu tpi ayah ckp kita try jual kat bazaar tgk . Dari pgi buat inti samosa then rehat kejap , ptg baru bt samosa tuh . Tapi tk byk pon , sikit je sbb first try kan . Klu ikutkan kat kolej dah 2 kali kami bljr bt samosa nie , so eyda balik rumah mggu nie tergerak hati nak mencuba bt samosa nie sendiri . Bila ckp kat mak , mak bgi izin bt hehe so apalagi bermula lah kuih hasil tangan eyda sendiri . Yg nie mmg tkde sapa tlg sbb mak sibuk bt kuih lain so samosa nie 100% eyda bt sendiri . Tapi kan time nak balut samosa tuh , ada salah faham sikit ngan mak sbb mak suruh balut cara ini , eyda plak balut cara yg eyda bljr kat kolej . Last2 eyda bt dua2 cara then tunjuk kat mak hasilnya . Mak mengalah dan suruh eyda ikut cara eyda so eyda praktikkan apa yg eyda bljr kat sana lah hehehe . Tapi eyda ada rujuk gak resipi lain kt internet utk memastikan tk salah bt . And hasilnyaa taraaaaa ^__^


buat sikit , goreng byk plak kan :P
samosa daging
Ptg sikit eyda pergi gerai tgk samosa tggl sikit . Maknanya laku juga lah tpi tktau lah sedap ke tk kan . Harap2 sedap lah kan wp nie first try :)  Lepas nie blh cuba masakan / kuih lain plak . Mak confirm2 bgi lampu hijau :D . Okay utk resipi plak eyda rujuk di sini RESIPI SAMOSA :D 
p/s : Sesiapa yg ingin mencuba tuh selamat mencuba , dan sesiapa yg pernah buat tuh nanti blh lah share2 ngan eyda jadi ke tk :)

1 comment:

muhib said...

hai salam dari Indonesia...
Mau dong Kuenya.....