بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ “Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”"Ya Allah, di KETIKA aku lakukan kesalahan kepada orang lain, anugerahkanlah KEKUATAN untuk meminta kemaafan, manakala di waktu orang melakukan kesalahan kepadaku, anugerahkanku KEKUATAN memberi kemaafan"

♥ Entry Terkini ♥

Keputusan Penempatan Kolej Dah Keluar :)




Alhamdulillah hari nie keputusan penempatan kolej dh keluar , so ape lgi eyda pon cepat2 check sbb nak tahu dpt kolej mana kan . Sem lepas eyda stay kolej Kristal A , dan syukur kpd Allah , sem nie eyda dpt kolej Kristal B dgn bff eyda , Aimy . Disebabkan list name panjang bebenor so eyda guna function ctrl + f :) Bila dh tahu dpt kolej Kristal apa lgi mmg tk saba lah nk balik Penang . Nanti dh balik Penang gedik plak nk balik Taiping , ape kena lah kau nie eyda ! Ade 3 mggu lgi sebelum balik kolej , rasa mcm malas nk kemas beg2 tuh , de sapa2 sudi tlg ? haha !
Tkpe kak ak de kot , bodek2 ckit tlg ah dy . 10 Jun daftar kolej , 11 Jun dh start kuliah . Tpi klu nak daftar kolej 9 Jun pon boleh . Eyda ingat nk daftar awal je sbb senang nk kemas barang2 nanti & tk lah penat cgt coz ahad tuh blh relaks je :)
Cakap pasai bulan Ramadhan yg akan tiba tk lama lgi , taon nie first time eyda puasa jaoh ngan fmly , tk lah jaoh mne tpi nk ulang alik kira payah gak lah kan even dekat . Eyda tk kisah cgt klu terpaksa ulang alik semggu sekali sbb duit boleh cari kan , tambang pon tk sampai RM10 . Cuma eyda risau nie mak eyda tiap2 taon akan niaga kat bazaar Ramadhan tuh . Mak eyda niaga kuih muih je . Hurmm sapa lah yg nk tlg mak nanti kan . Klu ikutkan eyda yg ngan akk yg selalu tlg , yg adk no 3 tuh hampehh ckit . Tlg mmg lah tlg tpi slow ckit lah cbb bab kira2 nie adk tuh tk brapa cekap . Klu cekap pon eyda ngan akk #bkn riak okay (:#
Ayah eyda plak keje , klu keje shift pagi mmg tkleh nk tlg . Terpaksa berangkut lah kuih2 kat rumah tuh :( . Mak eyda tk reti / lupa bawak keta wp dh ada lesen satu hal gak . Nk belajar blik pon mmg tkde masa . Eyda / akk plak lgi lah tk reti , lesen moto je ada pon :P .
Klu ayah keje ptg boleh lah tlg kejap before ayah g keje . Bila eyda ckp kat mak nanti sapa nk tlg niaga , mak ckp nk ambik org tlg kan . Tapi eyda ngan akk tk setuju cbb kami tk percaya cgt lebih2 lgi budak sebaya ngan adk eyda tuh . Tkpe lah akk pon ckp dy tlg mak cuma adk tuh je . Klu fikir bebal mmg satu keje tk jadi last2 mak plak ala2 merajuk :( Oh Tidak !
Kecian tgk mak sbb kuih semua mak yg buat , so yg tlg niaga kami lah anak2 dy . Dan sbb tuh lah eyda plan nak blik semggu sekali . Biar lah penat mcm mana pon tpi nk dibandingkan ngan penat mak , lepas sahur terus buat kuih non stop so tkde hal lah kan :) Org dulu2 ckp
#susah-susah dahulu , senang-senang kemudian#
InsyaAllah , eyda habis belajar dah keje ada duit lebih eyda beli kedai utk mak tau :) Amin !

6 comments:

love saga said...

Kristal A ?? wah... tak jauh.. kte Kolej Delima je.. ^_^...

also Uitm PP

Nur Asmida Bt Karim said...

yeay de geng even len kolej :) Kamu coz ape ? sem brpe ? kita bru sem 2 hehe :D

nana kamarul said...

oh kuih muih di bazaar ramadhan. tak sabo nye nak puasa:P anyw, tahniah dapat satu kolej dgn bff :D

Nur Asmida Bt Karim said...

hehe thanks dear :D

M Fizan said...

eh, itew pun dapat kolej B gak. *gedik
haha.

baiknya anak macam ni. alhamdulillah. sejuk perut mak mengandung :)

Nur Asmida Bt Karim said...

hehehe yeke kolej B ? kolej gugurl tuh hahah :P