بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ “Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”"Ya Allah, di KETIKA aku lakukan kesalahan kepada orang lain, anugerahkanlah KEKUATAN untuk meminta kemaafan, manakala di waktu orang melakukan kesalahan kepadaku, anugerahkanku KEKUATAN memberi kemaafan"

♥ Entry Terkini ♥

Blog Saya Kena Hack ~_~



Entry ringkas je hari nie . Blog eyda baru lepas kena hack . Ya Allah susah btol nk dpt blog eyda nie cmpai eyda kena byar topup maxis rm10 kat hacker tuh . Lepas kena hack tuh menangis glerr3 eyda sbb eyda syg cgt blog nie . Yelah blog nie merupakan diari eyda , mcm2 eyda luah cnie , last2 kena hack , mau tk reyau eyda . Puas slow talk ngan budak tuh bru dy bgi , terpaksa kuarkan duit eyda . wp rm10 tpi bermakna kot duit tuh . Eyda dh lh tk keje , setakat tlg mak eyda niaga pagi2 je bru dpt upah rm5 . Penat lelah eyda dua hri tlg mak habis mcm tuh je . Tkpe lah , semua nie de hikmahnya . Syg cgt kat blog nie !
Pas topup kat org tuh eyda cepat2 tukar emel n password yg cblm tuh dy tukarkan then check blog huh ! Berterabur !_! Eyda terpaksa download balik template yg eyda guna n edit blog eyda , berjam2 gak lah edit blog nie . Pas Maghrib cmpai ckrg , nie pon rse mcm tk okay lgi blog nie . Nasib baik kena edit ckit2 je , klu dy buang semua bnde alah dlm blog eyda nie mampoz nk ken follow tuto satu2 .
Eyda byk mintak tlg org tpi mcm tkde hasil kan so jalan penyelesaian nye kena lah kuar duit .
Btw byk lah gak blogger2 len nasihatkan eyda mcm2 . Kena berhati2 ngan link yg mencurigai . Silap eyda gak cbb bila eyda masok blog dy eyda tahu dy tuh kaki Hack tpi eyda ingat dy baik , tkkn hack blog org tpi hampeh =,= Syukur cgt cbb eyda dpt blog nie kembali . Terima Kasih kpd sesiapa yg bagi nasihat tuh , insyaAllah eyda ingat pesan korg =)
Korg klu de idea mcm mana eyda nk elak benda nie lagi rajin2kan lah komen ea , tk paksa , tpi tk clah saling bantu membantu antara blogger kan2 . Peace ! ~_~


8 comments:

Iena Eliena said...

lorr
sape yg hack yunk?
dia mintak top up utk betulkn balik eyh

Nur Asmida Bt Karim said...

ade corg budak nie , bru 15 taon n stay jb tuh kte dy lah . yup , eyda merayu bagai2 so dy letak kan syarat nye tpup maxiz rm10 , nk tknk kena bt gak lah . klu tk syg lah blog eyda nie .

Mieya Atiera said...

Blog kena hack? Kesiannya

Rafflesia™ said...

alhamdulillah eyda dapat semula blog ni. -.- xpe RM10 tu boleh cari. blog yang satu ni xdapat di cari. -.-

Nur Asmida Bt Karim said...

tuh lah cbb syg je eyda sgop bt ape sje nk dpt kan blog nie . Thanks ea .

Nieyya Tullah said...

jahatnya org tu maw dpt kompoun baru dia bagi...

Nur Asmida Bt Karim said...

nk bt mcm mne kan , terpaksa lah bgi . Alhamdulillah ckrg blog okay2 lah , tpi still takot di hack lgi .

Cik Puan Muda Umi said...

adoiyai,nak duit punya pasal..apa punya budak la tuh..haish,lepas ni kena byk berhati2 tau..blog yg pelik2 je,jgn masuk..huhu