بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ “Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”"Ya Allah, di KETIKA aku lakukan kesalahan kepada orang lain, anugerahkanlah KEKUATAN untuk meminta kemaafan, manakala di waktu orang melakukan kesalahan kepadaku, anugerahkanku KEKUATAN memberi kemaafan"

♥ Entry Terkini ♥

♥ Kelas Serving ♥

ME (:
3/12/12 bermulalah semester baru iaitu semester 3 di UiTM Pulau Pinang . Rasa mcm sekejap je dah sem 3 , padahal masuk belajar bulan 11 tahun lepas . Okay2 entry kali nie nak cerita pasai sem 3 sahaja . Sem nie eyda belajar masak lagi dan tambah lagi satu subjek serving .. Serve guest ala-ala mcm hotel gitu . Selasa (11/12/12) minggu kedua kuliah tapi mggu tuh kami tk start serve guest lgi . Lecturer just ajar cara nak serve , table setting , lipatan napkin dan semua yang berkaitan serving . Kelas serving nie lagi byk menghafal pastu kena ingat nama-nama pinggan lah sudu garfu lah , macam2 lah .. Kelas teori serving pon boleh tahan lagi . Tapi kan eyda ralat sikit *actually byk* sbb baju serving RM160 , kasut serving RM60 . Baju serving pakai sekali sahaja tuh pon untuk sem 3 nie . Kasut lain cerita lah nanti klu keje boleh pakai *tuh pon kalau muat* , baju nie mcm mana plak ? Dah lah kalau pergi LI course eyda nie boleh masuk HOSPITAL dan kena pakai baju KITCHEN sahaja . Apa pon jom eyda nak jamu mata korg dgn gambar time kelas serving :)
Me , Kak Anna dan Farhanah :)
table setting 
waitress
lecturer for kelas serving
serve main course
serve dessert
Okay .. Puas hati tak ? Hee byk lagi gambar tapi yg nie pon dh cukup kan ... Disebabkan time nie hanya lah demo semata-mata so guest dy kami jugalah hahaha makan sedap untuk hari itu SAHAJA  :p *sedap ? boleh lah*
Ohh yee lupa plak nak bgtau , guest kami kebanyakannya students situ dan lecturer . Tapi eyda rasa kami boleh je serve guest luar cuma yang tuh kena mintak kepastian lecturer dulu . Kalau boleh serve guest luar nanti eyda akan promote hotel uitm entry next nya :) Okay Alright ^__^     ♥ untuk korg

2 comments:

itu Akhil said...

wah uitm penang..
dah lama tinggal..
cm mane laa tempat tu skang??

Nur Asmida Bt Karim said...

@itu Akhil hee from uitm jugak ke ? rasa mcm sama je hahah :)