بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ “Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”"Ya Allah, di KETIKA aku lakukan kesalahan kepada orang lain, anugerahkanlah KEKUATAN untuk meminta kemaafan, manakala di waktu orang melakukan kesalahan kepadaku, anugerahkanku KEKUATAN memberi kemaafan"

♥ Entry Terkini ♥

Kem K.P.O di Perlis

awww malu lah kitaa :P hehehe
Maaf lama tk update blog . Entry yg sblm nie pon auto-publish je . Harap tk lambat eyda nak wish Selamat Menyambut Kemerdekaan yg ke-55 . Alhamdulillah sudah 55 tahun Negara kita merdeka . Semoga Negara kita semakin maju , aman sentiasa .
Eyda sambut merdeka kat kolej je sbb eyda terlibat dgn kem KPO esoknya . Tk blh balik rumah lngsg , mmg homesick sgt . Wp bru semggu lebih tpi rasa mcm lama tk balik rumah je :’( Konon sambut kat kolej ada bunga api tpi hampehh . Tpi okay lah sambutan merdeka yg depa(students)  buat nie *okay lah
31/8 – 2/9/2012 eyda kena pergi kem KPO . Agak last minute juga lah tahu kem nie sbb sblm cuti raya kata nak buat time cuti sem tpi last2 bt mggu tuh . Taklimat sblm pergi kem pon mlm khamis tuh . Actually kem ini melibatkan peserta yg mewakili kela dan persatuan masing2 di uitmcpp . Eyda mewakili kelab mandarin dan da lgi 2 org wakil kelab eyda pergi sekali ngan eyda . 64 kelab dan persatuan yg ada di uitmcpp nie hantar wakil 3 org pergi kem ini . Yg pergi kem nie pon yg ada jawatan mcm Presiden , naib presiden , setiausaha dan bendahari . Sepatutnya kem nie buat kat Langkawi tpi mungkin disebabkan masalah kewangan so tukar Tasoh Lake and Retreat , Perlis . Sesiapa yg tk pernah pergi tmpt tuh mcm eyda maybe agak excited haha *sikit je
Bkn senang nak kuar dri uitm nie pergi tmpt jauh mcm tuh . Lebih2 lagi free , hanya bawak pakaian , badan , siapkan mental dan fizikal je . Mcm biasa pagi2 kena kumpul kat depo bas seawal 7 pagi tpi bertolak pkul 9 pgi . Sampai sana tk ingat plak pkul brapa . Taklimat ringkas pastu kaum adam pergi solat jumaat , kaum hawa kena tggu lah huhu . Aktiviti yg urus setia buat mmg best siap ada explorance lgi tpi eyda demam :’( Batuk teruk , selsema teruk , mmg semua teruk lah . Hari kedua okay sikit sbb tk thn sgt mintk panadol kat pihak urus setia , mkn 2 biji okay dh esoknya . Eh lupa plak nak cite yg kat sana mereka dh bahagikan kumpulan masing2 dan eyda dlm kumpulan Karas(nama kumpulan) . Dlm kumpulan mmg campur2 dgn kelab yg lain , nasib baik lah eyda ada geng ngan budak mandarin so tk lah kekok sgt . First dudul dlm group semua pakat kekok , yelah tk kenal kan , Masa ice breaking pon mcm okay tk okay je . Hari kedua dlm tentatif program adalah explorance so start dari situ baru kami semua mcm dlm satu team ! Melawak , gelak2 , bgi sokongan mmg satu kumpulan . Tambah pula dgn perangai kaum adam dlm team kami yg sporting2 , baik , lawak mmg masuk lah kan . Tkde sifat arrogant , riak or selfish di situ . After explorance plak kami kena masak sendiri utk makan tgh hari dgn barang yg kami dpt time explorance . Beras m telur , sardin , ikan bilis , bwang , minyak – tuh lah brg yg kami dpt . Seronok tau masak ramai2 dlm satu team mcm tuh . Mkn pon sama2  *bygkan tgh dok taip nie sambil senyum sorg2 
Pagi sampai ke ptg penat dgn explorance , mlm plak jamuan raya KPO  :D
Semua cantik2 belaka kat jamuan tuh :) Enjoy lah kan .
Sepanjang program ini berjalan , byk pengetahuan baru eyda dpt . Mcm mana nak isi borang nak buat aktiviti , boring bajet kewangan dan mcm2 lah . Demam2 pon tkpe janji apa yg eyda dpt dlm program ini sgt berguna utk eyda . yg tk bestnya sbb 3 hari 2 mlm je kem nie . Ramai yg nak buat 4 hari tpi masalah masa so 3 hari pon dh ckup okay lah *okay lah
Nak taip panjang2 pon idea tk byk so utk tatapan semua eyda dh sediakan gmbr sepanjang program tersebut . 

kad nama saya :)
tentatif program *sorry tk clear sgt
Kumpulan KARAS :D
Kaum Adam sedang memasak nasi :P
Kopek ikan bilis elok2 nahh :P
Tak sabaq nak mkn dh :p
Me and ika *wakil kelab Mandarin tpi tk sama team
me dgn sainuddin *bapak kita
me dgn Ammar *he's so cute :)
plg lawak dy nie Hafizuddin :)
Ammar , abg syahidd dan bapak 
kan dh kata depa nie lawak orgnya hahaha
Okay nie ketua kumpulan kami 
abg syahidd *fasilitator utk kumpulan KARAS :)
Abg syahidd :)
makan semua :)
satu bilik , satu kumpulan *
#sebenarnya byk lagi gbr tpi klu nk tgk korg kena usha album gbr kat fb eyda lah eyda . Korg subscribes je fb eyda tuh . Klu rajin follow lah twitter eyda sekali . Sure ! Will follow back :D <3

1 comment:

OnE_nIeZuKa said...

hai..saya follow awk..

ples... help me.. http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/help-me-again-bloggers.html