بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ “Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”"Ya Allah, di KETIKA aku lakukan kesalahan kepada orang lain, anugerahkanlah KEKUATAN untuk meminta kemaafan, manakala di waktu orang melakukan kesalahan kepadaku, anugerahkanku KEKUATAN memberi kemaafan"

♥ Entry Terkini ♥

Lipatan Napkin

Hye korang .. entry kali nie eyda nak cerita pasai lipatan napkin ... Lipatan napkin nie eyda belajar dalam kelas serving untuk sem nie .. Sedih sbb bljr serving 1 sem je :( seronok tau kelas serving nie .. dpt plak lecturer Madam Noraini yg baik , comey and sweet gitu ... Wp 1 sem je bljr tpi ilmu yg dapat tuh mmg tk terhingga .. daripada tktau apa2 bab2 serving nie at least now ada lah jugak dlm 80% .. tkdelah sampai 100% sbb klu tahap tuh maybe bagi kat students hotel .. Mcm kita nie foodservice je .. ada lah service nye ckit kan huhu ... 2 weeks before habis kuliah akan ada practical exam for this class .. Klu practical nie mmg kena tahu lah table setting , napkin folding and bagai2 semua yg eyda bljr dri 1st week until now . Mggu pertama exam tuh eyda kena jadi SOD so eyda terlepas lah tpi mggu kedua/terakhir tuh mmg wajib lah eyda ambik exam .. klu tk 0 eyda dpt .. Nak baca pasal SOD eyda tuh SINI ea :)
So sebelum ambik exam tuh 2 hari gak lah eyda pulun hafal napkin folding nie .. tapi part sedih nye bila hari yg eyda kena ambik exam tuh eyda bangun lambat , pastu eyda jadi blurrrr yg teramat sgt sampai eyda lupa apa yg eyda dh practice belajar buat lipatan napkin gunakan tisu .. sbb tkde napkin huhu .. guna tisu pon jadi kot .. hasilnya taraaaaaaa  :) 

PRINCESS

ROSE BUD

OIL LAMP

TRIPLE WAVE

BISHOP'S HAT

NORWEGIAN GLACIER

ORIENTAL FAN

PYRAMID

BIRD OF PARADISE

JOKER'S HAT

BANANA
untuk napkin rose bud tuh sorry sgt2 eyda tk pasti betul ke tk nama napkin tuh .. al maklum lah pelupa orang nya kita nie .. nanti kita check buku and betulkan kalau salah ..
Ada sesetengah napkin tk berapa jadi and cantik mcm banana .. maybe tisu keras sgt huhu 
Dalam byk2 npkin nie eyda dok try buat mmg time praktikal eyda kena buat tpi bayangkan dgn keadaan eyda yg blurrrr langsung tk ingat apa2 pasal lipatan ... Eyda try juga lipat sana sini sekali jadi jugak hasilnya .. cuma tk berapa kemas :( 
Eyda rasa marks kt napkin folding kurang so eyda cuba buat yg terbaik untuk table setting for guest and bagi service yg trbaik .. Hopefully my marks will be higher on that part .. 
If ada request nak belajar napkin nie korang bgtau lah , insyaAllah eyda try buat post untuk lipatan napkin .. Thanks sudi luangkan masa baca kat blog eyda . 

Much LOVE from ME <3<3 :)

2 comments:

Sue-Rya Qistina said...

wahhh..pandainya! best kan amik course tu

Nur Asmida Bt Karim said...

@Sue-Rya Qistina tk lah pandai sangat awk .. best sangat :)