بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ “Dengan menyebut nama Allah Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang”"Ya Allah, di KETIKA aku lakukan kesalahan kepada orang lain, anugerahkanlah KEKUATAN untuk meminta kemaafan, manakala di waktu orang melakukan kesalahan kepadaku, anugerahkanku KEKUATAN memberi kemaafan"

♥ Entry Terkini ♥

Puzzle Hunting at Penang Botanical Garden


Assalamualaikum semua . Sihat ke ? yg sihat tuh Alhamdulillah , tk sihat tuh rajin2 lah pergi klinik tk pon mkn ubat ke rehat kt rumah ke or bt lah apa2 yg korg suka okay J Ingat tk post eyda sebelum nie eyda nak cte pasai program yg eyda join hari sabtu bersamaan 16/7 nie ? okay nama program nie Puzzle Hunting di Penang Botanical Garden anjuran Kelab Mandarin UiTM Penang . Before tuh korg tgk lah gbr taman cantik nie dulu okay . Gambar nie eyda mbik dri pkck google sbb tk sempat nak tngkp gbr sendiri , ada pon gbr eyda n kwn2 je haha . Buruk nk tunjuk kt korg :D
nie pintu msuk dy , dari luar tgk pon dh cantik
tk sure pgl apa nie , nie terletak tgh2 taman 

eyda tau nie apa . Rose of India . Nie lah checkpoint 1st yg kami dan team laen
susah nak jumpa cbb dy tersorok di atas :D
Cantik kan ?? Ajak lah kwn2 atau fmly korg lepak sini . Dijamin tkkn rugi :)
Yg join pon kebanyakannya budak kelas eyda , tambah dgn budak kulinari dan engineering . Eyda terpisah ngan buddy eyda L kami tk dpt satu team pon . Eyda team ngan 2 org perempuan course kulinari dan sorg laki mechy . Kira dlm group tuh eyda sorg je bljr bahasa Mandarin , depa lain mana ada bljr . Sbb dah ditetapkan students foodservice management akan ambik bahasa Mandarin dan students culinary plak ambik bahasa Perancis . Engineering tuh tk sure hehehe . Kami bertolak ke sana tepat pkul 8.30 pgi dan sampai sana 9.30 pgi mcm tuh , kira sejam je lah perjalanan dy . Pastu kami ada masa setengah jam utk jalan2 kat taman tuh sementara abg n akk a.k.a senior kami sedang aturkan checkpoint2 yg kami kena pergi . Serius taman tuh ada byk monyet okay ! Eyda berani tuh tk lah cbb pernah ada pengalaman kena kejar ngan monyet kot ! sampai putus2 beg lari drpd monyet tuh tpi time tuh kat Zoo Taiping masa form ½ mcm tuh lah . 
team no 6 : tema putih (semua nie sabah sih)
hah ! nie lah peserta-peserta nya :)
nie lah team eyda , team no 5 : tema purple
#eyda,syed,azie#
nie plak team no 3 maybe : tema hitam
Okay berbalik kpd cte kat taman botanic tuh , masa jln2 tuh eyda tgk seekor monyet nie tgh bawak ank dy . Comeyy cgt , nk je pergi pegang tpi tkut dy serang kita blik kan , so smpt tngkp gbr je lah .

nie kwn kpd Aimy , siap hai lgi kat monkey tuh :P
Tepat pkul 10.15pgi dah start lah game tuh . checkpoint pertama kami Rose Of India , yg nie mmg mencabar n panas hati je . Cbb dekat sejam kot kami cari checkpoint pertama kami nie , Perghhhh !! pusing2 taman tuh rupa2nya checkpoint kami tuh atas bukit , kami dh lalu tmpt tuh byk kali pon tk perasan lgi . Tanya org kat situ kebanyakannya tktau okay tkpe kami fhm . Kami pon first time pergi situ . Excited sampai penat2 . Sepanjang kami tawaf taman tuh mmg kami dh hafal lah checkpoint yg seterusnya kat mana , bila dh jumpa 1st checkpoint n dpt next checkpoint kami cuba kejar peserta yg lain , yg dah 3 / 4 checkpoint . Mmg time tuh kami rasa team kami kalah dan akhirnya mmg kami tk sangka kami lah team pertama yg sampai checkpoint terakhir dan kami MENANG !!!! sapa sangka kan ? kami pon mcm tk percaya je kami menang , syukur kan . hadiah dy semua sama je -___- dari team 1-6 dpt hamper sama je . tkpelah janji enjoy game tuh , dgn abg n akk yg sporting morting mmg best lah kan . Habis je game semua muka kebulur termasuk lah eyda . Apa lagi melantak ehh mkn dulu pastu bagi hadiah then terus balik kolej . Sampai kolej pkul 3ptg , mandi2 solat Zuhur dan tidur sampai ke ptg , mmg anak dara yg bagus kan2 :P bangun2 je rasa sakit kaki semua ada sbb org yg tk biasa exercise then bila pergi berlari sana sini mmg padan ngan muka lah kan ! >,<
we are number one <3


p/s : korg jom lah pergi Taman Botanic Penang tuh , free of charge je kot masuk . Korg nak jogging , picnic or apa2 semua blh . Tk rugi lol klu korg pergi . Dahlah taman yg luas pastu pemandangan dy mmg sangat cantik , lebih2 lgi time pagi . Ada juga org tngkp gbr wedding kat situ . Rasa mcm nk pergi lgi je (time wedding :P)

1 comment:

hairy said...

wahhh tgk ni rindu penang..hahah..